Warisan

Memed lungo nang Tretes mampir nang Wisma Rindu Malam.
Isine wong wedhok ayu-ayu semlohe, sikile mulus-mulus gak onok sing bubulen.

Memed disambut ambek Mamine wisma.
“Aku pingin pethuk ambek Susi” jare Memed.
“Mbah, Susi iku cewek paling ayu nang kene, taripe yo paling larang.
Sampeyan mesti gak cukup dhuwike, tak golekno sing liyane ae yo.” jare Mamine.
“Aku kudhu pethuk ambek Susi..” Memed mekso.
Akhire Mamine ngongkon Susi metu seko petarangan, tibake areke pancen uayu tenan pol2an..
“Mbah, sampeyan wis weruh tah lek taripku iku limang juta sekali booking??” takok Susi.
Gathik kakean cangkem, Memed ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta.
Mari ngono, Memed digandeng Susi munggah mlebu arena. Bareng wis mari diservis, Memed minggat.


Sisuke Memed teko maneh nang Wisma Rindu Malam iku ngoleki Susi maneh….
“Mbah, masio sampeyan wingi wis booking Susi, taripe pancet lho yo.. gak ono diskon” jare Mamine.
Akhire Mamine nyeluk Susi.
“Mbah, sampeyan wis weruh tah gak lek taripku pancet ??” takok Susi.
Memed ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta.
Mari ngono, arek loro iku mlebu kamar. Bareng wis mari diservis, Memed minggat.

Sisuke maneh, Memed teko pisan maneh nang Wisma Rindu Malam,nggoleki Susi
Karo Mamine langsung dicelukno Susi.
“Mbah, gak ono discount lho”, Susi ngelingno.
“OK” jawab e Memed karo ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta.
Bareng wis mari, Susi penasaran ambek Memed.

“Mbah, sampeyan iku cik lomane ambek aku, sak umur-umur gak ono wong sing
wani mbooking aku langsung ping telu. Teko ndheso endhi sampeyan Mbah ?”
takok Susi.
“Aku teko Sepanjang” jare Memed.
“Lho iyo tah!!, aku ndhuwe dulur nang Sepanjang ….” jare Susi kaget.
“Wis weruh aku.. Bapakmu mati sak wulan kepungkur.. Mbakyumu nggoleki awakmu gak ketemu, terus ngongkon aku nggolek awakmu kanggo nyerahno dhuwik warisan limolas juta.” 😀😀😀